Geo-Terra Kft.

Address: 1223 Budapest, Kelenvölgyi utca 15.

Tel: +36-1-2065131

Fax: (+36 1) 206-33-95

Email: geoterra@geoterra.hu

Tevékenységek

A feltárásokat és azok kiértékelését a 2011 január. 1.-től kötelezően alkalmazandó EUROCODE előírásai szerinti talajvizsgálati jelentés és geotechnikai terv formájában készítjük és dokumentáljuk. Külön megbízói kérésre készítünk tervezői állásfoglalásokat, tervellenőrzéseket, szakértői véleményezést is.

Utak

Társaságunk ezen a téren rendelkezik a legtöbb referenciával. Alapításunk óta folyamatosan részt veszünk számos autópálya, autóút, település elkerülő utak és önkormányzati utak építéséhez, korszerűsítéséhez kapcsolódó geotechnikai tervezésben.

Az úttervezés kapcsán felmerülő legfontosabb geotechnikai feladatok a teljesség igénye nélkül:

Az úttervezéshez kapcsolódó legfontosabb referenciáink az alábbi linkre kattintva tekinthetők meg. >>>

Műtárgyak

A legtöbb út vonalvezetése áthalad bizonyos tereptárgyakaon, utakaon, vasutakaon, melyeknél nincs lehetőség a szintbeli keresztezésre. Ilyen esetekben aluljárók,felüljárók, csőátereszek, vadátjárók tervezése válik szükségessé.

A műtárgyak tervezése kapcsán felmerülő legfontosabb geotechnikai feladatok a teljesség igénye nélkül:

A műtárgyak tervezéséhez kapcsolódó legfontosabb referenciáink az alábbi linkre kattintva tekinthetők meg >>>

Vasút

Az elmúlt időszakban a súlypont kismértékű elmozdulása volt megfigyelhető a közlekedési ágazatban a vasút irányába. Ennek is szerepe volt abban, hogy több vasútvonal rekonstrukciójának tervezésében is részt vett Társaságunk.

A vasútvonalak rekonstrukciójának geotechnikai tervezése hasonlít is az útépítéshez, de újabb faladatok megoldását, valamivel másabb látásmódot is megköveteli a gyakorló mérnöktől.

A vasúti tervezéséhez kapcsolódó legfontosabb referenciáink az alábbi linkre kattintva tekinthetők meg >>>

Közművek

A közművek tervezése kapcsán felmerülő legfontosabb geotechnikai feladatok a teljesség igénye nélkül:

A közművek tervezéséhez kapcsolódó legfontosabb referenciáink az alábbi linkre kattintva tekinthetők meg >>>

Magasépítés

Napjainkban a városok sűrű beépítettsége, a települések terjeszkedése illetve a magas telekárak miatt egyre sűrűbben fordul elő, hogy az eddig alapozás szempontjából kedvezőtlen területeket is beépítenek. Ezek a kedvezőtlen, vagy nehezen beépíthető területek sok esetben speciális tervezési feladatokat igényelnek. A nagyvárosokban tapasztalható foghíjbeépítések, valamint a többszintes mélygarázsok tervezése is számos geotechnikai problémát vet fel. A magasépítés kapcsán felmerülő legfontosabb geotechnikai feladatok a teljesség igénye nélkül:

A magasépítések tervezéséhez kapcsolódó legfontosabb referenciáink az alábbi linkre kattintva tekinthetők meg >>>